Canadian Food Innovation Network Welcomes Food Sector Disruptor and Executive, Richa Gupta, as VP of Partnerships & Development

Canadian Food Innovation Network Welcomes Food Sector Disruptor and Executive, Richa Gupta, as VP of Partnerships & Development 

GUELPH, ON, APRIL 29, 2024 The Canadian Food Innovation Network (CFIN) has appointed Richa Gupta as its new Vice President, Partnerships & Development. 

Richa is a passionate entrepreneur and marketer with 20+ years of experience in Canada, USA, and India. She’s worked across multiple industries -- including consumer packaged goods, retail, and fashion -- and built an award winning, values driven food brand, Good Food For Good, which is available in stores across North America.  

Richa’s diverse and unique background provides her with a unique mix of skills that have helped her understand consumer behavior, identify emerging trends, and establish value-added partnerships. She’s also actively involved with the food entrepreneur community, mentoring founders in Canada and the US on how to scale their ventures.  

In her new role, Richa will help CFIN continue its momentum as the fastest growing and most active food business community in the country. Her key priorities will be to engage with key stakeholders, generate business revenue, and attract new organizations to the network who can serve as potential partners and collaborators for CFIN’s membership. 

 

QUOTES 

“Richa comes to CFIN at a pivotal time in our growth, when we are maturing and scaling as a network and as a sustainable not-for-profit businessWe're thrilled to have her on board as her background and expertise align perfectly with CFINs vision of championing a collaborative food innovation culture that generates transformative opportunities across Canada.” 

– Dana McCauley  

CEO, Canadian Food Innovation Network 

 

"The opportunity to join CFIN during this period of tremendous growth is incredibly exciting. The food sector is undergoing a rapid transformation and CFIN's leading role in advancing Canada's food industry makes this a thrilling time to be part of the team. I look forward to connecting with our growing membership base and helping to position Canada as a global leader in food innovation.” 

– Richa Gupta 

Vice President, Partnerships & Development, Canadian Food Innovation Network


ABOUT THE CANADIAN FOOD INNOVATION NETWORK 

The Canadian Food Innovation Network (CFIN) is a national organization with a goal of helping every food and beverage business in Canada meet its full potential. With over 4500 members and counting, CFIN has built the fastest growing and most engaged food business community in the country and their members come from across the globe, representing all parts of the food value chain. CFIN’s free membership includes access to exclusive funding programs, five Regional Innovation Directors, and YODL.   

CFIN was established in 2021 and is supported by Government of Canada’s Strategic Innovation Fund and Canadian Agricultural Strategic Priorities Program.


SUPPORTING INFORMATION 



MEDIA CONTACT  

Jamil A. Karim  

Communications Director  

Canadian Food Innovation Network  

 

CFIN Rainbow Bar

Le Réseau canadien de l’innovation en alimentation souhaite la bienvenue à Richa Gupta, perturbatrice et cadre dans le secteur de l’alimentation, à titre de vice-présidente, Partenariats et développement 

GUELPH (Ontario), 29avril 2024 -- Le Réseau canadien de l’innovation en alimentation (RCIA) a nommé Richa Gupta au poste de vice-présidente, Partenariats et développement. 

Entrepreneure et spécialiste du marketing passionnée, Richa compte plus de 20ans dexpérience au Canada, aux États-Unis et en Inde. Elle a travaillé dans plusieurs secteurs, dont ceux des biens de consommation courante, de la vente au détail et de la mode, et a bâti Good Food For Good, une marque de produits alimentaires primée fondée sur des valeurs qui est offerte dans des magasins partout en Amérique du Nord.   

Forte d’un parcours diversifié, Richa dispose dun ensemble unique de compétences qui lont aidée à comprendre le comportement des consommateurs, à cerner les tendances émergentes et à établir des partenariats à valeur ajoutée. Très impliquée dans la communauté des entrepreneurs en alimentation, elle conseille des fondateurs d’entreprise au Canada et aux États-Unis sur la manière de développer leurs activités. 

Dans son nouveau rôle, Richa aidera le RCIA à poursuivre sur sa lancée en tant que communauté dentreprises en alimentation la plus active et à la croissance la plus rapide au pays. Ses priorités clés seront de dialoguer avec les principales parties prenantes, de générer des revenus commerciaux et dattirer de nouvelles organisations au sein du réseau qui peuvent servir de partenaires et de collaborateurs potentiels pour les membres du RCIA. 

CITATIONS 

« Richa se joint à l’équipe du RCIA à un moment charnière de notre croissance, alors que nous sommes en train d’atteindre une certaine maturité et de nous développer en tant que réseau et en tant quentreprise à but non lucratif durable. Nous sommes ravis de laccueillir au sein de l’équipe, son expérience et son expertise sinscrivant parfaitement bien dans le cadre de la vision du RCIA, soit de promouvoir une culture dinnovation collaborative dans le secteur de l’alimentation qui génère des possibilités de transformation partout au Canada. » 

Dana McCauley  

Directrice générale, Réseau canadien de l’innovation en alimentation 

 

« Je suis très heureuse de me joindre au RCIA durant cette période de croissance incroyable. Le secteur de l’alimentation se transforme rapidement et le rôle de premier plan du RCIA dans l’avancement de ce secteur au Canada fait de cette période un moment passionnant de faire partie de léquipe. Jai hâte dentrer en contact avec nos membres de plus en plus nombreux et de contribuer à faire du Canada un chef de file mondial de linnovation en alimentation. » 

Richa Gupta 

Vice-présidente, Partenariats et développement, Réseau canadien de l’innovation en alimentation 

 

À PROPOS DU RÉSEAU CANADIEN DE L’INNOVATION EN ALIMENTATION 

Le Réseau canadien d’innovation en alimentation (RCIA) est une organisation nationale qui a pour but d’aider chaque entreprise du secteur des aliments et des boissons au Canada à réaliser son plein potentiel. Comptant plus de 4500membres, un nombre qui ne cesse de croître, le RCIA a bâti la communauté d’entreprises en alimentation la plus engagée et à la croissance la plus rapide au pays. Ses membres proviennent des quatre coins de la planète et représentent tous les maillons de la chaîne de valeur alimentaire. L’adhésion au RCIA est gratuite et procure un accès à des programmes de financement exclusifs, à cinq directeurs régionaux de l’innovation et à YODL. 

Créé en 2021, le RCIA compte sur le soutien du Fonds stratégique pour l’innovation et du Programme canadien des priorités stratégiques de l’agriculture du gouvernement du Canada. 


RENSEIGNEMENTS SUPPLÉMENTAIRES 

Page destinée aux médias du RCIA


PERSONNE-RESSOURCE POUR LES MÉDIAS 

Jamil A. Karim 

Directeur, Communications 

Réseau canadien de l’innovation en alimentation